Over Projectengineering Castelein

Het is 1992 als Henk Castelein besluit voor zichzelf te beginnen. Met ruim 25 jaar ervaring als technisch tekenaar / constructeur is hij er klaar voor: een eigen bedrijf in projectengineering. Projectengineering Castelein wordt een feit. Vanuit Friesland groeit het bedrijf uit tot een gewaardeerde partner voor architecten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Voornamelijk uit Noord- en midden-Nederland. Al vlot vormt zich een team met vaste werknemers dat met veel toewijding werkt voor projecten in zowel de woningbouw, utiliteitsbouw als industrie.  

In 2017 bestaat Projectengineering Castelein 25 jaar. Een mijlpaal. En voor Henk een mooi moment om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten. Hij draagt het stokje met een gerust hart over aan Jan de Vries en Jan Tabak. Het team blijft verder ongewijzigd, net als de bedrijfsnaam. Begin januari 2017 verhuist het kantoor van Tytsjerk naar Drachten. In maart 2018 verhuist het kantoor naar de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 8 in Burgum. 

Projectengineering Castelein tekent, berekent en adviseert voor zo’n 300 projecten per jaar. Wij zetten onze expertise voornamelijk in voor:

  • Houtconstructies
  • Staalconstructies
  • Betonconstructies
  • Funderingstechnieken
  • Aardbevingsbestendig bouwen


Sinds de oprichting is er veel veranderd in de bouw en projectengineering. Neem alleen al de snelle ontwikkeling van teken- en constructiesoftware. Een technische tekening is vandaag de dag een veelzijdig informatiemodel waarin verschillende bouwdisciplines kunnen samenwerken. Ook kunnen we nu al in een vroeg stadium een 3D-model van het eindresultaat presenteren.

Bij Projectengineering Castelein zien we veranderingen niet als probleem of obstakel, maar als een uitdaging. Het is een instelling die ons jong, innovatief en flexibel houdt. Dat gecombineerd met ons verantwoordelijkheidsgevoel, onze ervaring, passie voor het vak en tomeloze inzet, maakt ons een gewaardeerde samenwerkingspartner. En daar zijn we trots op.

U schakelt Projectengineering Castelein ook in bij:

  • Bouwgebreken
  • Brandveiligheidsonderzoek
  • Wateraccumulatie


Maak een afspraak.

Het beste ontwerp voor de beste prijs
‘Wij zijn altijd op zoek naar het beste ontwerp, maar verliezen nooit het kostenplaatje uit het oog. Waar het kan, proberen we geld te besparen voor onze opdrachtgevers.’