Diensten van Projectengineering Castelein

Projectengineering Castelein is constructeur voor ongeveer 450 projecten per jaar. Wij bereken, tekenen en adviseren bij onder andere nieuwbouw, verbouw, renovatie en restauratie. Dat doen we voor woningen, kantoren, winkelpanden, openbare gebouwen, maar ook gebouwen met een industriële functie.

Wij gaan altijd voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Daarvoor schuiven we het liefst in een vroeg stadium van het bouwproces aan en staan we in direct contact met u als architect, bouwbedrijf, projectontwikkelaar, staalconstructiebedrijf of particulier.

Beton-, hout- en staalconstructies
Wij werken dagelijks aan betonconstructies, houtconstructies en staalconstructies. Dat doen we al sinds 1992 en naar tevredenheid van onze opdrachtgevers. Graag zetten we onze expertise ook in voor uw project. We adviseren welke constructie het meest geschikt is voor uw plannen, berekenen de draagconstructie en zetten het geheel om in een veelzijdig informatiemodel en technische 3D-tekening (BIM).

Funderingstechnieken
Een fundering is de basis van een goede constructie. Welke fundering de juiste is voor uw plannen, hangt mede af van de ondergrond. En omdat de Nederlandse ondergrond erg variabel is, doet u er goed aan een expert in te schakelen. Wij zijn die. Op basis van de ondergrond, omgeving, ruimte op de bouwplaats, het te bouwen werk en uw budget, helpen we u aan de meest geschikte funderingstechniek.

Aardbevingsbestendig bouwen
De laatste decennia is aardbevingsbestendig bouwen (helaas) ook in Nederland actueel geworden. Zeker in het Noorden is door zout- maar vooral gaswinning behoefte aan woningen en bedrijfsgebouwen die bestand zijn tegen aardschokken. Wij zorgen daarvoor. Als specialist in aardbevingsbestendige constructies zijn wij bij diverse projecten betrokken.  

Bouwgebreken en brandveiligheid
Wordt u geconfronteerd met bouwgebreken? Schakel ons in om de oorzaak te onderzoeken en tot een solide oplossing te komen. Dankzij onze jarenlange ervaring in alle denkbare constructies kunnen wij u helpen aan een goede, kostenefficiënte methode. Dit geldt ook voor de brandveiligheid van uw pand. De regelgeving hiervoor wordt steeds strenger, waarmee het regelen van brandveiligheid specialistisch werk geworden is. Werk dat wij beheersen. Wij helpen u graag aan een veilige en economisch aantrekkelijke oplossing.

Wateraccumulatie
Wateraccumulatie is opeenhoping van water en vormt een gevaar voor platte daken. Het kan de constructie aantasten en zelfs leiden tot instorting van uw dak. Wateraccumulatie kan meerdere oorzaken hebben. Ook de oplossingen variëren. Laat ons u helpen om wateraccumulatie te voorkomen of te verhelpen. Wij onderzoeken de situatie, waarna we gesterkt door jarenlange ervaring de beste oplossing kunnen aandragen.

Gebruik maken van onze diensten? Maak een afspraak of vraag vrijblijvend een offerte aan.